Budova olomouckého hejtmanství se i přes trvající nouzový stav vyvolaný koronavirovou pandemií zahalila v noci z 2. na 3. dubna do modrých světel. Zapojila se tak do celorepublikové kampaně „Česko svítí modře“. Projekt upozorňuje na život lidí s autismem.

„Ani přes těžké období, kterým teď v souvislosti s Covid-19 prochází celá naše země, nezapomínáme na ty, kteří s nepřízní osudu bojují každý den,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství pomáhá lidem s autismem i mnoha jinými způsoby – například podporuje projekty neziskovek, díky nimž se oni i jejich rodiny mohou naučit, jak projevy nemoci lépe zvládat. Zároveň buduje síť dalších služeb, které jim mají ulehčit život. Vloni kraj vydal publikaci Podpora osob s autismem a jejich rodin v Olomouckém kraji a připravil také informační videa. Obojí najdou zájemci na webu OLKRAJ.cz.

Modrou barvu nemá osvětová kampaň náhodou. Právě ta je totiž symbolem komunikace, která je jednou z oblastí, jež lidem s autismem dělá největší potíže.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..