Pedagogická poradna Olomouckého kraje může pomoct rodičům, kteří řeší problémy s domácím vzděláváním školáků. K dispozici je jim každý pracovní den od osmi do šestnácti hodin. Odborníci na telefonu poradí třeba s tím, jak v klidu zvládnout domácí úkoly.

Současná situace představuje pro rodiče extrémní zátěž. Dostali se do situace, ve které nikdy nebyli a kdy potřebují odbornou radu. Právě tu mohou na lince pedagogicko-psychologické poradny získat,“ uvedl Ladislav Hynek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast školství a vzdělávání.

Odborníci na lince 800 601 020 pomohou rodičům například s tím, jak se vypořádat se stresem, skloubit domácí a školní režim, dále poradí s výchovou předškoláků a doporučí, jak dětem nahradit chybějící sociální kontakty s ostatními spolužáky.

Olomoucký kraj ve spolupráci s hasičským sborem zprovoznil už na začátku koronavirové epidemie také další psychologickou poradnu. Tu teď nově mohou využívat všichni obyvatelé regionu, a ne pouze lidé z dříve uzavřených oblastí Litovelska a Uničovska. Pomoc čeká na lince 950 770 604. Zavolat může každý, koho trápí nějaký problém, ale i ten, kdo si chce třeba jen popovídat a komu je v domácí karanténě smutno.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..