Dopravu v Přerově zkomplikují další další dvě uzavírky. Od pondělí 9. března bude uzavřená ulice Osmek i hlavní krajská silnice v Čekyni. Kvůli rekonstrukci tragické nehody z loňského září bude na několik hodin neprůjezdnná také ulice Lipnická.

OSMEK

Ulici Osmek čeká rekonstrukce kanalizační stoky, která zde bude probíhat až do 20. května. „Řidiči budou nuceni využít objízdnou trasu, vedoucí po místní komunikaci v ulici Kopaniny, dále po III/04724 v ulici Velká Dlážka – až po I/47 směrem na Lýsky a Prosenice, a to obousměrně,“ vysvětlil radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Lidé, kteří bydlí v ulicích Osmek, U Žebračky, Křivá a Lužní budou moci opětovně využívat průjezd přes Výstaviště. „Žádáme řidiče, aby respektovali dopravní značení a dbali zvýšené opatrnosti, protože v areálu budou probíhat stavební práce,“ uvedl radní Navrátil.  V době konání výstav bude průjezd Výstavištěm omezen. Přesný harmonogram omezení bude zveřejněn na webu města. Omezení čekají také cestující autobusy městské a příměstské dopravy. „Cestující by měli počítat s tím, že kvůli uzavírkám bude u linek MHD číslo 104 a 106 bez náhrady zrušena zastávka Přerov, Kopaniny, ZTŠ,“ zdůraznila Margita Považanová z přerovského magistrátu.  Více informací naleznete na stránkách dopravce  Arriva Morava a v systému celorepublikového portálu IDOS.

LIPNICKÁ

Kromě toho musí řidiči počítat také s krátkodobou uzavírkou v Lipnické ulici. V úterý 10. března večer od šesti do půl desáté zde bude probíhat rekonstrukce tragické nehody, která se na této silnici stala vloni v září. Čtyři teenageři tu přebíhali silnici a dvě dívky však srazilo auto. Obě svým zraněním podlehly.

ČEKYNĚ

Kvůli budování kanalizace se v pondělí uzavře také krajská silnice v Čekyni. Po dobu čtyř měsíců se postupně kvůli stavbě jednotlivých kanalizačních stok budou uzavírat také další místní komunikace.

„Řidiči místní částí až do 12. července prakticky vůbec neprojedou, takže budou muset jezdit přes Žeravice. Naše občany čeká složité objíždění, aby se vůbec dostali ke svým domovům,“ uvedl předseda místní části Čekyně Bohumír Střelec. Komplikace čekájí i autobusovou dopravu. Linka MHD bude od prvního dne uzavírky až do 29. března zajíždět přes Žeravice a Lhotku na zastávku Čekyně-dolní konec. Situace by se měla částečně zlepšit od 1. dubna, kdy tato linka začne zajíždět až do centra obce na zastávku Čekyně-škola. „Od 22. dubna přijde další změna v jízdním řádu této linky, která má jezdit z důvodu uzavírky ulice Jabloňová pouze na trase Přerov-Čekyně, zastávka škola, a bude jezdit mimo Žeravice,“ doplnil předseda Střelec. Příměstská linka číslo 513 nebude přes obec po dobu čtyř měsíců projíždět vůbec a pojede trasu Přerov, Předmostí, Žeravice, Penčice, Tršice, Lipňany a zpět. Přesné zastávky a časy spojů budou uvedeny ve výlukových jízdních řádech.

Společnost Vodovovody a kanalizace Přerov (dále VaK) plánuje výstavbu kanalizace nejen v Čekyni, ale také do obcí na Lipnicku v trase Dolní Újezd-Skoky-Staměřice a do hranické místní části Lhotka. „V první části je v plánu vybudování splaškové kanalizace v Čekyni v celkové délce 5796 metrů – a také stavba čističky, která má v budoucnu čistit také odpadní vody z místní části Penčice a blízkých obcí Lhotka a Zábeštní Lhota,“ komentoval investici předseda představenstva společnost VaK Přerov Michal Zácha. VaK v rámci celé akce proinvestuje celkem 162 milionů korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..