Stovky požárních hlásičů v hodnotě 400 tisíc korun rozdá olomoucké hejtmanství seniorům nad pětašedesát let, zrakově a těžce zdravotně postiženým lidem. Zařízení v případě požáru upozorní majitele na hrozící nebezpečí.

„Projekt je výsledkem pravidelných jednání naší bezpečnostní rady. Ta už vloni vydala brožuru, kde lidé najdou užitečné informace právě k této problematice. Záměr rozdat požární hlásiče mezi nejohroženější skupiny obyvatel je tak dalším krokem k zajištění větší bezpečnosti našich občanů,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Jednotlivé hlásiče budou lidem do jejich příbytků montovat hasiči. „V současné době chystáme podmínky, na jejichž základě budeme hlásiče přidělovat,“ upozornila tajemnice bezpečnostní rady kraje Alena Hložková.

Kraj se do preventivní akce, která zachraňuje životy, nezapojuje poprvé. Nedávno hejtmanství podpořilo například projekt Seniorská obálka. Ta slouží záchranářům k tomu, aby rychleji dokázali diagnostikovat zdravotní problémy, do kterých se lidé mohou dostat.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..