Výstav piva v celkovém objemu 255 000 hektolitrů, vzrůst prodeje tankového piva o 20 procent, s tím související vyšší počet provozoven s tankovým pivem, modernizace provozu i jednotlivých nájemních hospod, spousty cen z degustačních soutěží i řada oblíbených akcí pro veřejnost. To je stručný výčet úspěchů přerovského pivovaru Zubr za rok 2019.

„Celkový výstav pivovaru zůstává poslední roky na stejné úrovni. Mění se však struktura prodejů. Naší prioritou zůstává čepované pivo, jehož výstav se na tuzemském trhu pohybuje okolo 60 procent. Vysoké číslo se nám daří udržovat nejen díky investicím do modernizace vlastní sítě nájemních restaurací, ale také navyšováním počtu provozoven, které nabízí naše pivo z tanku,“ vysvětluje výsledky za rok 2019 Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Ačkoliv pivovar Zubr ukončil v loňském roce spolupráci s obchodním řetězcem Albert, podařilo se výpadek v prodeji nahradit navýšením prodejů v jiných řetězcích i zvýšením exportu o 5 procent. „Kvalita je pro nás vždy na prvním místě. To je i jeden z důvodů, proč patří náš pivovar dlouhodobě k nejoceňovanějším tuzemským pivovarům a těší se přízni konzumentů. Jsme připraveni jednat o obchodních podmínkách se všemi řetězci a chceme rozšiřovat naši distribuci. Ovšem z vysoké kvality ustupovat nebudeme,“ zdůrazňuje Tomáš Pluháček.

Výměnou systému filtrace byla v loňském roce dokončena zásadní rekonstrukce všech provozů výrobní části pivovaru, která probíhala průběžně v uplynulých dvaceti letech. Modernizaci si vyžádala více než tři čtvrtě miliardy korun. Oprav se dočkaly prakticky všechny části provozu. Pivovar je tak díky tomu na technologické špičce.

I vloni sbíral Zubr medaile na řadě tuzemských i zahraničních soutěžích. Svého prvního velkého úspěchu na degustačních soutěžích se v loňském roce dočkal i nováček v portfoliu Zubr Gradus. Dvanáctistupňový ležák byl vyhlášený nejlepším světlým ležákem roku na soutěži České pivo 2019. Proč se pivům Zubr na soutěžích dlouhodobě daří? „Již před lety jsme se rozhodli, že půjdeme tradiční výrobní cestou klasického českého piva, založenou především na kvalitních regionálních surovinách, kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhém zrání v ležáckém sklepě. A ukazuje se, že to byla správná volba. K oceněným pivům se nově přidal i náš benjamínek Zubr Gradus, který se degustační soutěže účastnil vůbec poprvé, a hned z toho bylo vítězství,“ vysvětluje sládková pivovaru Nataša Rousková.

Už tradicí se staly různé akce pro veřejnost v areálu pivovaru Zubr a skupinové prohlídky. Každoročně přilákají tisíce návštěvníků. V loňském roce je navštívilo více než 11 000 lidí. A co čeká milovníky přerovského piva v roce 2020? Letošní pivní sezonu Zubr odstartuje oslavou 148. narozenin pivovaru už v pátek 24. dubna. 13. června se uskuteční Zubrfest 2020. S létem se pak pijáci přerovského zlatavého moku rozloučí 5. září na Dočesné se Zubrem.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..