I práce policistů je někdy úsměvná. Když operátor tísňové linky 158 vyslechl následující oznámení, nepochybně měl hodně práce, aby zachoval vážnou tvář. Posuďte sami…

  • Starší žena na policii oznámila, že má doma přes den neviditelného bezdomovce. Policisté seniorku poučili, ať zavolá, až bude bezdomovec opět viditelný, aby se policejní hlídka na něj mohla přijet podívat.
  • Opravdu smolný den měli dělníci při provádění výkopových prací. Při kopání narazili na velký kámen, který chtěli bagrem přemístit. Kámen se jim však podařilo vybagrovat i s částí plynového potrubí. Bagrista nehodu ihned ohlásil na linku 158. Policisté na místě zajistili, aby byl zastaven přívod plynu a přivolali technika plynařů. Dělníci mezitím pokračovali v práci. Byli to odborníci na slovo vzatí, během dalšího kopání se jim totiž podařilo překopnout i přípojku vody. Policistům čekajícím na plynaře tak nezbylo nic jiného než přivolat i vodaře.
  • Velice pohoršená žena oznámila na policejní tísňovou linku, že ve vestibulu železniční stanice se pohybuje muž s holým zadkem. Policistům po příjezdu na místo nedalo moc práce dotyčného najít. Byl to silně obézní člověk, kterému bylo krátké tričko, takže mu z něho vpředu lezlo břicho a na opačné straně pozadí. Policisté ho tedy na nevhodný outfit upozornili. Muž jen policistům sdělil, že si nemůže víc vytáhnout kalhoty, protože má velké břicho. Více s tím módní policie udělat nemohla, vždyť koneckonců obdobně chodí oblečena většina plnoštíhlých dívek pubertálního věku.
  • Rozčílená žena na linku 158 oznámila, že jí přes noc někdo otrhal všechny višně. Přivolaným policistům se podařilo zloděje vypátrat po pár minutách. Při bližším pohledu na větve, uviděli spousty pecek na stopkách. Višně ozobali nenechaví špačci.
  • Žena nahlásila v noci vloupání do bytu. Policisté okamžitě vyrazili na místo. V bytě však mimo oznamovatelky našli jen jejího ospalého manžela a syna. Jak později vyplynulo na povrch, o zlodějích v bytě se ženě jen zdálo. Sen byl asi tak živý, že zburcovala rodinu i policii.
  • Na linku 158 oznámil všímavý soused, že se u sousedky ozývají divné skřeky. Zkoušel zvonit u dveří, ale nikdo neotvírá. Na místo vyjela policejní hlídka, hasiči i záchranka. Když byt otevřeli příbuzní, které policisté přivolali, zjistili, že žena nemá žádné zdravotní komplikace, ale právě naopak. Měla se čile k světu a souseda vyděsily poněkud hlasitější projevy při intimních hrátkách s přítelem.
  • Vyděšená paní se obrátila na stopadesátosmičku o pomoc s tím, že ve vedlejším bytě je slyšet křik a bouchání. Souseda prý do toho kraválu slyšela říkat, že už zabil dost lidí. Po příjezdu hlídky na místo se vše rychle vysvětlilo. Jednalo se o hluk z televize. Soused byl v bytě sám a sledoval akční film, přičemž se neubránil poněkud hlasitějším komentářům.
  • Na opilého zubního lékaře upozornil pacient po ošetření na pohotovosti. Jak policisté záhy zjistili, realita byla úplně jiná. Lékař vůbec nebyl pod vlivem alkoholu, zato oznamovatel ano. Byl tak silně opilý, že nedokázal při ošetření udržet hlavu nahoře, neustále mu padala a chtělo se mu zvracet. Zdravotní personál navíc častoval vulgárními výrazy. Lékař proto ošetření vzdal a mladíkovi sdělil, aby se nechal ošetřit, až vystřízliví. To mladíka popudilo proti němu a rozhodl se doktorovi pomstít tím, že na něj zavolá policii.
  • Žena na linku 158 zavolala, že na Facebooku měla zprávu, ať zavolá na policii, že osoba v pátrání žije v Rakousku. Operátor se marně snažil získat nějaké podrobnosti. Kdo jí to psal, nevěděla. Kdo má být hledaný, také nevěděla. Kde ta osoba má být, rovněž nevěděla. Volala na policii, neboť jí to bylo napsáno. Úkol tedy byl jasný.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..