Olomoucký kraj rozdělí celou částku celkem do pěti dotačních titulů. Starostové jednotlivých obcí si tak budou moci zvolit ten, který potřebují nejvíce.

„Stejně jako v minulých letech budeme obcím opět přispívat na pořízení projektové dokumentace, opravy kulturních domů nebo podporu malých prodejen. Tento program jsme poprvé vyhlásili vloni a zaznamenal mimořádný zájem. Nově o něj budou moci žádat i místní části větších vesnic,“ shrnul Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Dotace na rozvoj venkova patří mezi ty nejžádanější. „Na opravy a rekonstrukce kulturních domů půjde celkem deset miliónů korun. Dalších čtyřicet miliónů mohou žadatelé čerpat na opravy cest, chodníků a podobně,“ dolnil Pavel Šoltys, náměstek hejtmana pro strategický rozvoj.

Program na obnovu venkova už schválili krajští radní. V polovině prosince o něm bude hlasovat ještě zastupitelstvo. Žádosti o dotace, které každoročně patří mezi ty nejžádanější, bude hejtmanství přijímat ve druhé polovině ledna. Pro žadatele připraví informační semináře a nabídne i telefonickou podporu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..