Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo 12. prosince čtrnáctikilometrový úsek dálnice D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou. Jedná se o předposlední úsek nejdůležitější dopravní tepny. Prodlouží se tak na více než 366 kilometrů. 

Stavba této části D1 mezi Lipníkem a Přerovem začala už v roce 2016. Zatím je napojena na hlavní tah z Olomouce do Přerova. Stále totiž chybí poslední úsek vedoucí do Říkovic. Po kompletní dostavbě by D1 měla měřit celkem 377 kilometrů, povede z Prahy přes Brno a Ostravu až k polským hranicím.

Stavební odbor olomouckého magistrátu v listopadu povolil změnu územního rozhodnutí pro stavbu dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem. Organizace Děti Země podala odvolání proti změně územního rozhodnutí na stavbu posledního úseku dálnice D1 z Přerova do Říkovic (v odvolání žádají o posouzení varianty trasy dálnice D1 s odchýlením u Dluhonic asi o 150 metrů na východ směrem k Přerovu) a proti kácení jednoho stromu a keřů v okolí její trasy. Silničáři navíc zrušili zakázku na zhotovitele. Podle posledních odhadů bude dálnice mezi Přerovem a Říkovicemi otevřena nejdříve v roce 2024.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..