Potřebujete se z Přerova dostat do olomoucké fakultní nemocnice na vyšetření? Máte v plánu jet do krajského města vlakem, pak přesednout na tramvaj, dojet k lékaři, z nemocnice pak s MHD vyrazit na autobusové nádraží a meziměstským busem zpět do Přerova? Od nového roku Vám bude stačit jediný jízdní doklad Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (dále jen IDSOK). Ušetříte tak čas i peníze kupováním lístků na každý spoj zvlášť.

„Lidé budou mít na výběr v drážní dopravě – buď si koupí jízdenku IDSOK a kromě vlaku využijí i jiné dopravní prostředky, nebo si pořídí běžný lístek v tarifu dopravce ČD a z nádraží do dalšího cíle půjdou třeba pěšky nebo pojedou taxíkem. Kdo nebude chtít využít výhod jednotného lístku, bude moci po kraji cestovat úplně stejně jako leto,“ řekl Jan Zahradníček, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy. V platnosti totiž zůstavají slevové programy Českých drah, a to včetně populárních IN Karet. „Důležité je také připomenout, že současné slevy pro studeny i důchodce jsou stále v platnosti – na tom se nic nemění,“ zdůraznil Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraj.

Jízdenky v rámci IDSOK si budou moci cestující zakoupit na stejných místech, jako je tomu dnes. Jejich přehled naleznete zde. Příští rok by měla být ke stažení také mobilní aplikace, která cestujícím umožní koupit si lístek prostřednictvím svého telefonu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..