Na soutěži, kterou každoročně pořádá Český svaz pivovarů a sladoven, kromě dvanáctistupňového ležáku Gradus uspěla ve svých kategoriích také piva Zubr Gold, Zubr Grand a Zubr Classic. „Odvážíme si celkem čtyři ceny, což je v takové konkurenci skvělý výsledek. Pro Zubr Gradus to byla navíc první účast v soutěži České pivo a hned je z toho vítězství. Velmi si ocenění vážíme a těší nás, že jsme opět mohli ukázat, že poctivá práce a tradiční výroba se vyplácí,“ připomněl Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Stejně jako další piva z portfolia pivovaru Zubr je i Gradus vyráběn tradičním postupem kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhým zráním v ležáckém sklepě. „Zubr Gradus je uvařen z několika odrůd českého chmele, zejména z aromatického tršického Žateckého poloraného červeňáku, a z kombinace klasického a speciálního sladu zvaného karapils. Ten pivu dodává vyšší plnost a příjemnou zlatou barvu s jantarovo-medovými odstíny. Vyniká příjemnou hořkostí a sílou chuti, která je typická pro naše piva,“ popisuje ležák Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Pivo Gradus představil pivovar Zubr poprvé v červnu 2017 na hudebním festivalu Zubrfest. V čepované podobě je dostupný ve vybraných provozovnách zejména na Moravě. Během podzimu bude možné zakoupit Grádu ve speciální Sládkově výběrové edici i v maloobchodní síti v Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Pivovar Zubr slaví letos již třetí velký úspěch na degustačních soutěžích. Začátkem roku se absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 stal Zubr Gold, který první místo ve své kategorii získal i na letošním ročníku soutěže České pivo 2019. V létě pak svu kvalitu potvrdil celosvětovým vítězstvím v mezinárodní soutěži World Beer Awards 2019 v kategorii Czech Style Pale Lager Beer .

Prestižní odborná soutěž České pivo se letos konala již po devatenácté. Český svaz pivovarů a sladoven vyhlásil letošní vítěze v pěti kategoriích: světlý ležák, 11% světlý ležák, světlé výčepní pivo, tmavé pivo a nealkoholické pivo. Senzorické vlastnosti piv posuzuje degustační komise složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Objektivita hodnocení je zajištěna dvoukolovým hodnocením.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..