Hned pět nových autobusových zastávek za více než pět milionů korun bude do konce letošního roku sloužit nejen místním obyvatelům. Stavební práce dnes začaly na stanovišti v Lýskách, od zítřka se dělníci pustí i do přestavby dvou zastávek u bazénu. Zastávky na ulici Palackého a Kabelíkova už slouží svému účelu.

„V Lýskách je nutná hlavně úprava nástupiště, je třeba zvýšit nástupní hranu o dvacet centimetrů, aby se lidem lépe nastupovalo a vystupovalo. V zálivu se odfrézuje také obrusná vrstva a bude tu položen nový asfalt,“ vyjmenoval náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Po dokončení všech těchto prací nainstaluje stavební firma zastávkový přístřešek, který bude chránit cestující před nepříznivým počasím. Dělníci by měli být hotoví do 10. listopadu. Za úpravy město zaplatí 400 tisíc korun.

Do stejného data by měly být opraveny i obě zastávky u bazénu. Jedna vyjde na 889 tisíc, druhá na 677 tisíc korun. „Jedna z těchto dvou zastávek bude přímo u bazénu, druhá naproti. U obou bude vybourána asfaltová vozovka v místě vyřazovacího úseku – a ta bude nahrazena novou konstrukcí ze žulové kostky. Součástí staveb bude i zadláždění nástupiště šedou zámkovou dlažbou a osazení nového přístřešku,“ doplnil radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Cestující se žádných omezení po dobu rekonstrukce bát nemusí. Ve všech třech případech budou moci nastupovat i vystupovat v těsné blízkosti opravovaných zastávek.

Během letošního roku už město zrekonstruovalo dvě autobusové zastávky. Obě si vyžádaly větší stavební úpravy okolí. Na opravy stanoviště v Kabelíkově ulici šel z městské kasy 1 milion 297 tisíc korun. Ještě dráž vyšla zastávka na Palackého, na 1 milion 950 tisíc. Tam ale mohou zastavit dva autobusy současně. Na jaře příštího roku se cestující dočkají rekonstrukce zastávky v ulici Brabansko.

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..