V Přerově budou instalovány nové koše na psí exkrementy.  Zkušebně se nádoby objeví v pěti lokalitách – Interbrigadistů, bří Hovůrkových, Žižkova, Šířava a nedaleko městského rybníka. Pokud se koše osvědčí, budou postupně instalovány i do dalších ulic. Nákup pěti košů včetně přípravy místa a montáže vyjde město na 70 tisíc korun.

„Zatím je to první vlaštovka, uvidíme, jak se nám osvědčí. V minulosti jsme k běžným košům přidali držáky na sáčky na psí exkrementy – ale to se nám nevrátilo v dobrém, protože lidé sáčky během chvilky rozebrali, takže se naše snaha minula účinkem,“ řekl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Zároveň uvedl, že nové koše jsou dodávány se speciálním dávkovačem sáčků, takže by už nemělo docházet k jednoduchému vybrání celého balení najednou.

Výrobce u svého produktu uvádí i několik dalších výhod, například to, že vhazovací otvor zabraňuje kontaktu s obsahem koše – a spojení této speciální šachty a bočních madel dvířek umožňuje naprosto hygienický provoz.

Koše jednou týdně vyvezou pracovníci technických služeb, kteří se budou rovněž starat o doplňování zásobníku plastových sáčků. Monitorovat budou také to, zdali se novinka odrazí v menším množství psích exkrementů v ulicích Přerova.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..