Už tento víkend ožije Přerov hodovými slavnostmi. Hlavní program bude jako každoročně situován na náměstí TGM. Těšit se však můžete i na doprovodné akce, které pro vás připravilo Městské informační centrum nebo Galerie města Přerova.

Svatovařinecké hody zahájí v pátek v 17 hodin přerovská kapela Re-Vox, kterou v 19:00 vystřídá zpěvák Jakub Děkan. O dvě hodiny později se pak můžete těšit na skupinu  O5 & Radeček. Ve stejný den se také uskuteční vernisáž hodové výstavy v Galerii města Přerova na Horním náměstí. Svá díla sem přijede osobně představit akademický malíř Kristian Kodet.

Sobotní program bude probíhat už od dopoledne. V 10 hodin rozezní náměstí TGM swingové rytmy v podání Academic Jazz Band, po kterém bude v 12:15 následovat Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky. Program bude pokračovat koncertem přerovské Synkopy, dále se představí také kytarista Roman Horký s kapelou Kamelot a rocková skupina Lorreta. Sobotní program na náměstí TGM zakončí šermířská show skupiny Markus M. V sobotu budete moci absolvovat také komentované procházky městem, které se uskuteční v 10 a ve 13 hodin.

Oslavy jsou zasvěcené sv. Vavřinci, a proto nedělní oslavy začnou hodovou mší svatou v kostele sv. Vavřince. Zájemci pak budou moci od 15 hodin absolvovat prohlídku kostela s výkladem. Náměstí TGM bude i v neděli patřit hudebnímu programu, který zahájí v 10 hodin Cimbálová muzika Primáš. Následovat bude historický průvod městem a proslov zástupců města. Program bude dále pokračovat ve 14:00 vystoupením zpěvačky Heidi Janků, kterou v 16 hodin vystřídá písničkář Václav Lebeda známý jako Voxel. Hodové slavnosti pak v 18:00 zakončí známý český zpěvák David Kollera.

Současně s programem na TGM bude v neděli probíhat také historický jarmark na Horním náměstí, který můžete navštívit od 10 do 17 hodin.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..