Městské informační centrum pořádá během července a srpna pravidelné komentované procházku městem, které mají účastníkům přiblížit místní památky. Zájemci mohou navštívit dva okruhy – první z nich je zavede do centra města, druhá je seznámí s historií Předmostí.

Procházky historickým centrem města

Procházky se konají od pondělí do soboty. Zájemci mají sraz před Městským informačním centrem na náměstí TGM vždy v 10 a ve 14 hodin. Poté se společně vydají ke kostelu svatého Vavřince a Městskému domu, dále k Tyršovu mostu, Památníku jednoty bratrské a následně zamíří ulicí Spálenec k fortně, kterou projdou až na Horní náměstí. Tam mohou zájemci zakončit procházku návštěvou muzea.

Naučná trasa Do Přerova za mamutem

Další naučná procházka seznámí účastníky s historií Předmostí. Tyto procházky se konají vždy od úterý do soboty, a to v 10 a ve 13 hodin. Vychází se od informačního centra v Předmostí (ul.  Pod skalkou 121/1a). Na trase dlouhé asi jeden kilometr vás průvodce seznámí s archeologickými výzkumy, navštívíte Malé školní muzeum ZŠ v Předmostí, Památník lovců mamutů a zastavíte se u bludného balvanu.

V případě obou naučných procházek je nutné zaplatit vstupné, které činí 20 korun pro dospělého a 10 Kč pro dítě.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..