Polní ulice se po čtyřech měsících opět otevře pro automobily do 3 a půl tuny.  Od zítřejšího dne bude průjezdná v jednom směru, a to od mostu Legií směrem na Olomouc.

Důvodem uzavření Polní ulice byla stavba mimoúrovňového křížení s železnicí, která navazuje právě na Polní ulici. Tu čekalo rozšíření na čtyři pruhy. Stavba je součástí průtahu městem, který by měl po finálním dokončení v roce 2021 dopravně odlehčit Přerovu.

,,Otevřením Polní v jednom směru vzniká přirozená objízdná trasa za částečně uzavřenou silnici v Palackého ulici. Věřím, že řidiči budou tuto nově otevřenou silnici využívat co nejvíce,“ říká radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Do centra města by se i nadále měla dostat pouze osobní auta a nákladní vozidla, která zde mají sídlo společnosti, anebo zásobují Přerov a jeho nejbližší okolí.

Naopak pro řidiče nákladní dopravy je už od poloviny března, kdy se Polní ulice uzavřela, město Přerov takřka „zakázanou zónou“. Ti, kteří do města vjedou a musejí využít objízdnou trasu – aby území Přerova co nejrychleji opustili – museli v minulých dnech přijmout další omezení. „Přes Dluhonské mosty mohli do června jezdit obousměrně, teď už ale nemohou. Nedodržovali dopravní značení, sjeli z těchto mostů k železničnímu přejezdu – a tam pak docházelo ke kolizním situacím,“ vzpomněl radní Navrátil.  Z tohoto důvodu byly Dluhonské mosty pro nákladní dopravu zjednosměrněny, a to ve směru od Olomouce na Zlín.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..