Město Přerov chystá stavbu nového propustku v Popovicích, která vyjde na 2,5 milionu korun. Radní tento týden schválili zadávací podmínky zakázky a chystají se oslovit pět firem, které by mohly rekonstrukci realizovat.

Úředníci z odboru majetku už vloni na jaře při obhlídce zjistili, že roury propustku jsou prasklé a vypadávají z něj betonové kusy, proto doporučili výměnu. „Stávající, zhruba šedesát let starý trubní propustek bude zdemolován a nahradí ho nový železobetonový rámový propustek, dlouhý 12, 2 metrů. Svahy a dno vtoku a výtoku budou dlážděny lomovým kamenem do betonového lože,“ informovala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

Obdobný problém s dožilým propustkem se v současné době řeší i v místní části Vinary, kde Přerov za demolici starého a stavbu nového propustku zaplatí 2 miliony 285 tisíc korun. Stavba je tam už v plném proudu.

Další letošní investicí města je oprava lávky za Výstavištěm, kde se bourá nosná konstrukce, která má být nahrazena novou, a to včetně zábradlí. Tato investice bude stát městský rozpočet 340 tisíc korun. Po vyřízení stavebního povolení by měla ještě letos projít soutěží také lávka v Riedlově ulici, kterou čeká oprava a rozšíření. Předpokládaná cena se vyšplhala na 4 a půl milionu korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..