Místní část Předmostí čeká letos další série stavebních úprav a modernizací. Ty jsou součástí třinácté etapy regenerace této místní části. Zastupitelstvo města Přerova schválilo program regenerace v roce 2003 a s opravami začalo o rok později. Letošní třináctá etapa má být tou poslední.

Aktuálně radní města na svém červencovém jednání schválili zadávací podmínky na tuto veřejnou zakázku. Samotné práce by měly probíhat v letošním i příštím roce. Chystané úpravy by měly přijít na necelých 16 milionů korun včetně DPH.

Tentokrát jsou prioritou opravy chodníků, cyklostezek a parkovišť v ulicích Teličkova, Tyršova, Kotkova a část Hranické. „U cyklostezky v ulici Hranická je například navrženo veřejné servisní místo pro cyklisty, umístěna tam bude veřejná ruční pumpa na kola,“ jmenovala jednu z plánovaných novinek náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Připomněla také, že projekt myslí i na modernizaci veřejného osvětlení, obnovu zeleně a vybudování komunitních zahrádek.

„U vchodů číslo 4 a 5 v Teličkově ulici jsou navrženy nové půdorysně obloukové chodníky, které zajišťují přístup ke komunitním zahrádkám – což jsou květináče, v nichž mohou místní obyvatelé pěstovat nízké okrasné i užitkové rostliny či byliny,“ doplnil Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu. Projekt počítá také s vybudováním parkour a fitness hřiště, které vzniknou v místě stávajícího sportoviště v Teličkově ulici – za výměníkovou stanicí Tepla.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..