Zítřkem startuje již čtvrtý ročník tradiční akce Hudební léto na hradbách. Koncerty  v prostoru přerovských hradeb budou jako každoročně probíhat vždy v úterý od 19:00. Hudební léto bude trvat přesně deset týdnů, vstupné na koncerty je dobrovolné.

Čtvrtý ročník hudební akce se ponese ve znamení rocku. Ačkoliv se letošní festival zaměří pouze na jediný žánr, představí jej v jeho nejrůznějších podobách tak, jak se v průběhu desetiletí postupně utvářel. „Začínali jsme s co nejpestřejší dramaturgií napříč žánry. Letos se multižánrovost projeví pouze v rámci jediného žánru, a to v co možná nejpestřejší škále. Zazní například rock v podobě funky i blues, fusion, rockabilly či třeba post – rocku,“ vysvětlil dramaturg festivalu Pavel Ondrůj. Během Hudebního léta na hradbách se představí čeští i zahraniční interpreti, kteří se snaží pojmout rockovou muziku originálně a hrají převážně své autorské písně.

Na první z koncertů se mohou Přerované těšit už zítra. V prostoru přerovských hradeb symbolicky vystoupí zpěvačka Ela Debska. „Nevybrali jsme ji náhodou. Jejím obdivovatelem byl velký podporovatel našeho festivalu Vladimír Puchalský, jemuž první koncert hodláme symbolicky věnovat,“ říká Pavel Ondrůj.

I letos bude Hudební léto na hradbách spojeno s dárcovstvím krve. Organizátoři vyzývají všechny, kteří by se rádi podělili o nejvzácnější tekutinu, aby přišli kterékoli úterý do přerovské nemocnice. Motivací kromě pomoci potřebným bude stejně jako v předchozích letech malý bonus. „Jsou jím volné vstupenky pro 2 osoby na některé z podzimních představení Městského domu dle vlastního výběru,“ upřesnila spoluorganizátorka Lada Galová.

Program na další týdny bude postupně odkryt na webových stránkách festivalu www.hlnh.cz.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..