Městská společnost Teplo Přerov v prvních letních dnech zahajuje dvě chystané stavební akce. Jedna se týká plánovaného bouráním Chemiku, druhá dodávky tepla pro přerovské kino. Kromě toho společnost dokončuje i loňské investice v Předmostí. Úpravy a modernizace ji letos přijdou na 15 milionů korun.

Zastupitelé letos v zimě rozhodli, že budova Chemiku půjde k zemi. Před pár dny město získalo na jeho zbourání dotaci, což znamená, že do konce roku by měl být padesát let starý panelový dům zdemolován. V objektu se však stále nachází výměníkové stanice, na níž jsou závislé sousední objekty.

Z tohoto důvodu bylo nutné rozhodnout o tom, jak zajistit dodávky tepla do objektů na adrese Velké Novosady 9 a 11. „Rozhodli jsme, že povedeme teplovodní přípojku z Bratrské ulice, a to protlakem pod silnicí, takže práce neomezí dopravu ani občany. Počítáme s tím, že práce budou ukončeny nejpozději 16. září,“ řekl ředitel společnosti Teplo Přerov Jaroslav Klvač.

Další akcí je napojení kina Hvězda na stávající rozvody teplé vody. „Napojení nového teplovodu na potrubí bude provedeno u bývalé vojenské správy. Převážná část výkopových prací má být vedena v zeleni, takže omezení pro občany bude rovněž minimální,“ ujistil náměstek přerovského primátora Michal Zácha. I tyto práce mají být ukončeny k 16. září.

Společnost Teplo Přerov v současné době dokončuje i další investice. V těchto dnech je prováděna výměna čtyřicet let starých potrubních rozvodů v Předmostí za teplovodní. Díky tomu budou moci být zrušeny výměníkové stanice v ulicích Zahradní a částečně i Pod Skalkou.

Další investice společnosti se aktuálně provádějí v podjezdu pod domem na Sokolské ulici, kterému se říká „malá hokejka“. „Potrubí z roku 1968 je už za hranicí životnosti, proto byla nutná výměna. V tomto týdnu se už má pokládat nové potrubí, následně bude proveden zásyp a silnice bude uvedena do původního stavu,“ uzavřel náměstek Zácha.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..