Wurmova ulice bude od středy příštího týdne opět obousměrná. Důvodem pro toto rozhodnutí jsou časté stížnosti řidičů i chystaná výstavba kruhového objezdu na křižovatce u přerovského kina.

Wurmova ulice byla původně obousměrná. Na jaře roku 2017 rozhodli zástupci města, že silnici udělají jako jednosměrnou kvůli nepřehledné křižovatce u bývalého baru Lumír. „Motoristé ale tuto úpravu nepřivítali a velmi často jsme od nich slyšeli, že by chtěli vrátit do Wurmovy ulice provoz v obou směrech. Teď tedy k tomu přistupujeme, a to i v souvislosti s komplikacemi, které v dopravě nastávají kvůli velkým stavbám, které v tuto chvíli probíhají, nebo se chystají,“ vysvětlil důvody pro zobousměrnění ulice radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Jednou z dalších chystaných úprav, která v příštím týdnu zkomplikuje dopravu v Přerově je výstavba kruhového objezdu na křižovatce u kina. „Křižovatka ulic Čechova a Šířava je dlouhodobě hodnocena jako nepřehledná. Provoz se tu navíc zhustil v polovině roku 2016, kdy tu byla postavena nákupní galerie. Kruhový objezd by měl přinést větší bezpečí pro řidiče, ale i plynulejší průjezdnost,“  vysvětlil neodkladnost výstavby rondelu Navrátil.

Pokud to počasí dovolí, nastoupí dělníci na tuto komunikaci už ve středu 19. června, kdy v pozdním odpoledni začnou s vodorovným značením u rondelu. O dva dny později se pak má začít se samotnou stavbou, která bude časově i finančně nenáročná – prakticky se jedná o osazení komunikace retardéry, které budou vymezovat kruhový objezd. Celá zakázka tak vyjde město na necelých 195 tisíc korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..