Letos se v Přerově už po třinácté uskuteční Folklorní festival s názvem V zámku a podzámčí, jehož hlavním organizátorem je Folklorní soubor Haná.

Program začíná už tuto středu na náměstíčku u Galerie města Přerova na Horním náměstí. Představí se tu moravští vinaři, zahraje cimbálová muzika, proběhne povídání o tom, že víno a folklor k sobě neodmyslitelně patří.

Další akce se v rámci festivalu uskuteční v pátek na nádvoří přerovského zámku. Letos tu vystoupí ženský pěvecký sbor Bobule, pěvecká skupina Milpošanka ze Slovenska a maďarský soubor Furmička, který se věnuje maďarskému a slovenskému folkloru. Po zámeckém programu se akce přesune na Katovnu a Base Camp.

Hlavní program pak bude následovat v sobotu na Horním náměstí. Vystupovat bude DFS Trávníček Přerov, temperamentní maďarský soubor Furmička, Dunajec z Olomouce, valašský Sedmikvítek z Frenštátu pod Radhoštěm, brněnská Poľana a soubor Jaro z Ústí nad Orlicí. Pro návštěvníky je na sobotu připravený také večerní program, který startuje v 18:00.

Festival i letos doprovází také vzdělávací program pro děti z mateřských a základních škol. Letos lektorky Muzea Komenského v Přerově dětem představí hospodaření na venkově.

Program FF Přerov 2019:

Středa 5. června 
O víně a folkloru: Setkání s moravskými vinaři. Cimbálová muzika Pavla Růžičky, degustace vín a povídání o tom, jak moc toho má folklor s vínem společného.
KDE: Nádvoříčko před Galerií města Přerova, Horní náměstí
KDY: 16:30 – 21:00

Pátek 7. června 
V zámku: Program nazvaný V zámku ukáže průřez letošním festivalem. Vystoupí tu Milpošanka, maďarská
Furmička, Bobule a FS Dunajec.
KDE: Nádvoří zámku Přerov, Horní náměstí
KDY: 18:30 – 19:30

Pátek 7. června 
V podzámčí: Ze zámku se přesuneme do podzámčí a užijeme si neformální večer zpívání a hraní s CM Primáš a CM
Okybača.
KDE: Katovna, Base Camp
KDY: od 20:00

Sobota 8. června
Hlavní program: Na Horním náměstí bude hlavní program začínat ve 13:30. Vystoupí soubory z Čech, Moravy, Slezska, Slovenska a Maďarska.
KDE: Horní náměstí Přerov
KDY: od 13:30

Sobota 8. června 
Noty místo hvězd: Noc pod hvězdami s hudci a folkloristy. Neformální setkávání na horním náměstí s housličkami a s notami na rtech s CM Primáš a dalšími.
KDE: Horní náměstí Přerov
KDY: od 18:00 do kuropění

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..