Před časem jsme vás informovali o podání správní žaloby pneuservisem Sibom, který má své sídlo v Lýskách. Ten nesouhlasil s vybudováním točny pro autobusy, která se nachází v bezprostřední blízkosti pneuservisu. Kvůli podání žaloby tak nebylo možné točnu i čtyři měsíce po jejím vybudování užívat. Žaloba pneuservisu však byla nakonec soudem zamítnuta.

„V pondělí 6. května jsme obdrželi rozsudek, kterým byla zamítnuta žaloba firmy Sibom na zrušení stavebního povolení na točnu v Lýskách. Pro nás to znamená jediné – můžeme kolaudovat a posléze i užívat tuto stavbu,“ potvrdil primátor města Přerova Petr Měřínský.

Točna městské autobusové dopravy byla v místní části Lýsky postavena vloni v prosinci, a to nákladem 1 milion 233 tisíc korun. Vybudována byla z bezpečnostních důvodů. Až dosud museli lidé chodit na zastávku přes frekventovanou silnici – a když se před časem začala v blízkosti Lýsek stavět dálnice, situace se stala ještě riskantnější. Proto si místní občané prosadili, aby zastávka byla v intravilánu obce – to ale přineslo nutno vybudovat točnu, na níž by se mohl autobus vytočit.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..