Prázdniny jsou pro řadu škol a školek tradičně ve znamení stavebních prací. Letos čeká největší zásah Základní školu Svisle, která projde kompletní výměnou podlah. Tyto opravy přijdou na 3 miliony 300 tisíc korun. Na dalších 300 tisíc korun přijde přebroušení a lakování podlahy v tělocvičně.

Opravy podlah čekají i Základní školu Velká Dlážka, a to konkrétně výměna keramických podlah ve třetím a čtvrtém podlaží. „Předpokládáme, že tato oprava bude stát 2 miliony 100 tisíc korun,“ uvedl náměstek pro sociální věci a školství Petr Kouba.

Dělníci obsadí o prázdninách také Základní školu Trávník, kterou čeká oprava elektrického vedení ve druhém patře, a to za čtvrt milionu korun. V budoucnu čeká školu i  rekonstrukce kompletní elektroinstalace a osvětlení. Elektroinstalace jsou v této škole ještě původní – tedy z roku 1977.

Na Základní škole Želatovská bude o prázdninách instalována speciální nádrž na dešťovou vodu, která bude mít ekologický rozměr. „Přes prázdniny vybudujeme v areálu školy retenční nádrž na dešťovou vodu o objemu 59 metrů kubických – a do této nádrže budou svedeny dvě třetiny střech školy. Voda bude následně využívána na zálivku zelených školních ploch a na odprašnění hřišť,“ sdělil ředitel školy Přemysl Dvorský.

Kompletní opravou silnoproudé a slaboproudé elektroinstalace bude letos o prázdninách žít i budova mateřské školy v Kratochvílově ulici. Školku Na Odpoledni čeká oprava sociálního zařízení a výmalba dvou oddělení. Ta v Lověšicích dostane nové podlahy ve dvoře, mateřinku ve Vinarech čeká na rekonstrukce koupeny, výměna žaluzií a instalace sítí proti hmyzu a budova školky v Čekyni získá nový kotel.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..