Už tento pátek máte možnost navštívit zajímavou hudební akci v centru města. Po pětileté odmlce se do Přerova opět vrací festival VyOsení, který se bude tentokrát konat ve venkovních prostorech BaseCampu. „Našim záměrem je vytvořit hudební festival svobodné hudby, a pomoci tak oživit páteční vyžití všem Přerovanům a lidem z okolí“, řekl o chystané akci organizátor Jaromír Horký.

VyOsení se bude konat již tento pátek 17. května, a to od 18 hodin večer. Návštěvnici se mohou těšit na známé kapely jako je Třetí Dáma a D.U.B music i na mladé přerovské zpěváky Daniela Režného, kterého jako host doprovodí Ivo Blahůnek. Festival hudebně zakončí punková smršť od majetínské kapely Session. Vstupné na celou akci je dobrovolné a poputuje na podporu účinkujících.

Cílem hudebního festivalu VyOsení  je upozornit na vybírání poplatků Ochranným svazem autorským (OSA), jehož činnost je organizátory vnímána jako problematická. Podle nich svaz často uplatňuje kolektivní správu i na díla, na než nemá ze zákona právo. Z tohoto důvodu pořadatelé oslovují místní umělce, kteří tento postoj sdílí a společně tak poukazují na to, že i festivaly jdou dělat jinak než pouze komerčně a v zastoupení OSA.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..