Hokejový svaz přišel s novou podobou juniorských soutěží a rozhodl o zúžení extraligy juniorů z 24 týmů na 19. Kluby, které nemají status akademie byly vyřazeny, a to včetně Přerova, Havířova a Vsetína. Nyní Český svaz ledního hokeje přišel s další novinkou. Ustanovil tzv. Juniorskou ligu akademií, které se mají účastnit všechny hokejové akademie a týmy Olomouce a Salzburgu. Extraliga juniorů bude zachována a přihlášky do ní budou nabídnuty týmům Havířova, Přerova, Vsetína a dalším 11 klubům. V praxi to znamená, že druhá nejvyšší soutěž bude přejmenována na extraligu. S tím však kluby nesouhlasí a považují to za důkaz selhání hokejového svazu.

„Rozvrat v mládežnickém hokeji dosáhl zatím svého vrcholu. Po takto chaotickém jednání, jdoucímu proti zájmům a budoucnosti českého hokeje, by v každé normální organizaci její vedení už dávno muselo rezignovat. Proto k tomu vyzýváme i vedení ČSLH a členy VV, protože to je jediná cesta, jak zastavit devastaci juniorského hokeje,“ shodují se šéfové klubů Havířova, Přerova a Vsetína Jaroslav Mrowiec, Tomáš Pluháček a Daniel Tobola. Od ledna 2019 jde navíc o čtvrtou změnu v systému juniorského hokeje za poslední čtyři měsíce, a to v průběhu rozehrané soutěže.

Český svaz ledního hokeje se však podle slov jeho prezidenta Tomáše Krále nehodlá výzvami klubů více zabývat. „Prohlášení bereme na vědomí, ale zabývat se jím nicméně nebudeme. Pravidla a procedury, jak v podobných případech postupovat, jsou totiž jasně definovány ve svazové legislativě,“ uvedl v reakci na prohlášení klubů AZ Residomo Havířov, HC Zubr Přerov a VHK Robe Vsetín. „U vedoucích těchto tří klubů mě ostatně jejich postup ani nepřekvapuje, neboť neznalost problematiky, stanov a řádů prokázali již několikrát v minulosti,“ dodal Král s tím, že pro vedení jsou závazné platné řády a názory většiny členů svazu, nikoli stanovisko tří klubů.

Foto: hokejprerov.cz

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..