Radní odsouhlasili příspěvek na modernější schránku pro odložené děti.

Částku patnáct tisíc korun odhlasovali radní jako příspěvek na nový babybox, který se nachází v přerovské nemocnici. Zareagovali na žádost předsedy spolku pro odložené děti Ludvíka Hesse, který zástupce Přerova začátkem února informoval, že stávající – devět let starý – babybox už neodpovídá dnešním technickým požadavkům, a proto je třeba je nahradit jeho vnitřní část modernějším schránkou.

„Babybox byl v přerovské nemocnici zprovozněn v roce 2010 a tehdy na jeho pořízení přispělo město Přerov částkou 25 tisíc korun. Za dobu svého provozu do něj byly uloženy tři děti – dvě dívky a jeden chlapec. Využit byl v letech 2013, 2015 a 2018,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Petr Kouba, který se rovněž zúčastní slavnostního předání a zprovoznění babyboxu, které je naplánováno na úterý 5. března. Nový babybox přijde na částku okolo 300 tisíc korun, je vyroben z nerezového plechu, má automaticky otevíratelná dvířka a klimatizaci.

Schránka pro děti je vybavena rovněž náhradním zdrojem energie a signalizací, která je napojena na nepřetržitou službu a mobilní telefony.

Finanční podporu města musejí schválit ještě zastupitelé.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..