Devátý ročník již tradiční Halloweenské stezky odvahy se pořádal v Prosenicích okolo Rýnského rybníku v sobotu 3. listopadu. Účastníci si mohli plnými doušky vychutnávat nejen tajuplnou atmosféru podpořenou nejednou vyřezanou dýní, ale i lehké občerstvení ve stánku „U třech harpyjí“, které nabízelo známé pochutiny i tekutiny nevšedních tematických názvů. Čekání si odvážlivci mohli zkrátit mimo jiné i vyvěšenými zajímavostmi o původu a historii tohoto svátku. Pro děti byly k dispozici stoly s malováním, nechyběl ani obchod se suvenýry. Po samotné registraci a přidělení startovního čísla následovalo čekání na pozvání k zahájení strastiplné pouti.

Počátek stezky hlídaly dvě nehybné sochy duchů strážící důvtiplné varování pro bojácné duše. Délka trasy se pohybovala kolem půl hodiny a lemovaly ji hřbitovní svíce, které nejen sloužily k orientaci v terénu, ale i podkreslovaly mysteriózní atmosféru. Kulisy, kostýmy i rekvizity vytvořené pro jednotlivé výjevy dosahovaly vysoké úrovně i autentičnosti. Nechyběly tak přízraky, démoni, vlkodlak, skalpující indiáni, skřítek, případně i maniakální doktor. To vše podkreslovaly i výkřiky předchozích poutníků.

S postupující hodinou se i návštěvníci pomalu rozcházeli do svých domovů. Na tváři jim však nechyběly úsměvy plné úlevy doplněné hořečnatým vyprávěním o nových zážitcích. Pořadatelé se v příštím roce budou muset vypořádat s vysoko nastavenou laťkou napnutých nervů.

Komentář

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..