Dřevomorka se postarala o navýšení ceny za opravu dvou dřevěných mostků, které se nacházejí v blízkosti vstupní brány do městského parku Michalov.
Podle projektové dokumentace měly mostky projít za 334 tisíc korun úpravou, spočívající především ve výměně hnilobou napadených dřevěných částí – a dále pak v nátěru a výměně odvodňovacích žlabů a skluzů, které odvádějí dešťovou vodu.

 

„Původně jsme předpokládali, že půjde o výměnu 25 procent dřevěných mostin. Ovšem po demontáži bylo zřejmé, že většina dřevěných částí nosních konstrukcí, které předtím nebyly viditelné, jsou napadeny dřevomorkou. Proto je třeba vyrobit mostky nové,“ uvedl Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu. Pořízení nových konstrukcí, které směřují do Čapkovy zahrady, nakonec přijde městskou kasu na 700 tisíc korun – tedy na dvojnásobek. „Pro nás je tato dohodnutá cena příznivá, protože když jsme si na začátku letošního roku nechali zpracovat rozpočet na obnovu obou mostků, dostali jsme se na částku až milion 300 tisíc korun,“ podotkl Miloslav Dohnal.

Mostky měly být opravené do konce října, podle nejnovějšího listopadového usnesení rady se termín prodlužuje do konce května roku 2019.

Zdroj: www.prerov.eu Foto: Aktuálně je už jeden most demontovaný.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..