Vybudovat atletický ovál, víceúčelové hřiště na házenou a malou kopanou – a k tomu ještě dvě hřiště na basketbal. Vytvořit prostor pro atletické sporty jako je vrh koulí, skok daleký a běh na šedesát metrů. A nakonec podle možností postavit ještě samostatná hřiště na volejbal a tenis. To všechno má řešit projektová dokumentace, prezentující přestavbu hřiště Základní školy U Tenisu. Její pořízení schválili radní.

„Kromě školního hřiště bude projekt zahrnovat i zřízení kanceláře pro správce hřiště a buňky s WC. Součástí bude také vybudování krytého stání pro třicet až padesát kol. Počítáme s tím, že celý areál bude nově oplocen a okolí sportovišť zkrášlí nová zeleň,“ řekl náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil. Pořízení projektové dokumentace přijde město téměř na půl milionu korun.

Základní škola U Tenisu je druhou největší přerovskou základní školou. Od roku 2013 má schválenou koncepci sportovního zaměření – a od letošního školního roku má už v každém ročníku prvního stupně jednu sportovně zaměřenou třídu. „Aktuální stav hřiště tomu ale neodpovídá. Jeho provoz, údržba a příprava na školní sezónu je rok od roku náročnější,“ připomněla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Hřiště využívají nejen školáci, ale v odpoledních hodinách i veřejnost.

Škola v ulici U Tenisu není jediná, která čeká na nové sportoviště. Letos v srpnu přerovští zastupitelé schválili harmonogram rekonstrukcí hřišť rovněž u Základní školy J. A. Komenského v Předmostí, která by měla být řešena v letech 2019 až 2020 a Základní školy Boženy Němcové – ta má přijít na řadu v letech 2020 až 2021.

 

Zdroj: www.prerov.eu  Foto: Na snímku je současné hřiště, které využívají žáci ze Základní školy U Tenisu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..