Čtyřicetijednaletý muž z Přerovska pravidelně navštěvoval plavecké areály. Po zaplacení vstupu se sice odebral do šatny jako většina návštěvníků, avšak namísto převlékání tu vykrádal šatní skříňky. Zloděj způsobil škodu v celkové hodnotě přes milion korun.

Koncem ledna letošního roku navštívil muž s jasným cílem přerovský plavecký areál. U vstupu si koupil lístek a pokračoval dál do pánských šaten. Tam se ale nepřevlekl do plavek, jak je obvyklé, ale násilím se dostal do skříňky jiného návštěvníka krytého bazénu, aniž by ji viditelně poškodil. Z ní pak ukradl peněženku s osobními doklady,  platební kartou a finanční hotovostí 2 500 . Ze skříňky vzal i mobilní telefon, klíče od domu poškozeného a klíče k vozidlu Škoda Roomster s dálkovým ovládáním. S ukradenými věcmi areál opustil. Za pomoci klíčů našel uvedené vozidlo zaparkované před budovou bazénu, nasedl do něho a odjel s ním pryč. Vozidlo se doposud nepodařilo vypátrat.

První únorový den se se stejným úmyslem vydal na plovárnu v Brně. Kde ze skříňky odcizil tašku s doklady, peněženkou, platebními a tankovacími kartami, finanční hotovostí 1 100 Kč a 20 Euro. Muži byly odcizeny také klíče od vozidla VW Passat, které stejně jako v předchozím případě pachatel našel na parkovišti a odcizil. Do třetice se stejný scénář opakoval zhruba o deset dnů později opět na přerovském plaveckém areálu. Tentokrát si pachatel odnesl mobilní telefon, peněženku s doklady a finanční hotovostí 1 500 Kč a čipovou kartu k vozidlu Renault Clio.

Celková škoda, kterou obviněný napáchal, byla vyčíslena na 1 148 725 Kč. Za uvedené jednání mu, vzhledem ke způsobené škodě, hrozí dle trestního zákoníku až osmiletý trest odnětí svobody. V současné době je obviněný ve výkonu trestu za předchozí páchanou majetkovou trestnou činnost a pravděpodobně se z něj tak brzy nedostane.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..