Pivovar Zubr byl opět v prestižní degustační soutěži České pivo vícenásobně oceněn odborníky, kteří pod dohledem notáře posuzovali senzorické vlastnosti piv. V kategorii jedenáctistupňových světlých ležáků již potřetí v řadě triumfoval Zubr Grand a opakovaně mezi výčepními pivy zaznamenalo úspěch pivo Zubr Classic, které se umístilo na třetím místě.

Letos se Zubr Grand již stal absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2018 a v téže soutěži vyhrál i 1. místo v kategorii světlých ležáků. „Náš pivovar dlouhodobě patří mezi nejvíce oceňované pivovary v republice. Proto nás velice těší skutečnost, že i letos jsme rozšířili naši sbírku úspěchů a obhájili vítězství v kategorii jedenáctistupňových ležáků. Důraz na kvalitu našich piv byl pro nás vždy prioritou,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

„Děláme svou práci poctivě, zakládáme si na tradičních výrobních postupech, využíváme k tomu originální receptury a nejlepší regionální suroviny. Ocenění je především ohodnocením naší práce a tradic, kterých se držíme. Soutěž České pivo považuji za jednu z nejprestižnějších u nás a fakt, že kvalitu piv Zubr oceňují jak odborníci, tak naši zákazníci, je důkazem toho, že sázka na kvalitu a českou pivní tradici je tou správnou cestou,“ sděluje Nataša Rousková, sládková přerovského pivovaru, která v letošním roce slaví 20 let na této pozici.

Prestižní odborná soutěž České pivo se letos konala již po osmnácté. Český svaz pivovarů a sladoven vyhlásil letošní vítěze v pěti kategoriích: světlý ležák, 11% světlý ležák, světlé výčepní pivo, tmavé pivo a nealkoholické pivo. Senzorické vlastnosti piv posuzuje degustační komise složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Objektivita hodnocení je zajištěna dvoukolovým hodnocením.

 


Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a známky CHZO „České pivo“. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, absolutní šampion degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – PIVO 2018, vítěz v kategorii ležáků v ročnících 2018 a 2017 a rovněž vítěz soutěže České pivo 2017 v kategorii jedenáctistupňových piv. Na loňském jubilejním ročníku soutěže PIVEX 2017 byl pivovar Zubr zvolen pivovarem čtvrtstoletí. Novinkou ve stálém sortimentu je 12° ležák Zubr Gradus.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..