Vezměte kolo a jeďte hledat poklady, které jsme ukryli na tři místa. Podívejte se pod kámen, hledejte v korunách stromů… nebo třeba v jejich dutinách. Jeden poklad najdete v Přerově, další dva v místních částech. Takto jednoduše jde vystihnout pravidla hry, kterou na týden od 16. do 22. září vyhlásil přerovský magistrát. Akce nazvaná KoloCaching se koná u příležitosti Evropského týdne mobility, který podporuje nemotorovou přepravu.

„Hra je založená na veřejnosti známém geocachingu, v rámci něhož nadšenci hledají takzvané kešky. Stačí se zaregistrovat od 3. do 13. září na webových stránkách města – a my zájemcům pošleme v sobotu 15. září souřadnice míst, kde jsou poklady ukryté. S hledáním mohou začít následující den, tedy v neděli 16. září,“ uvedla pracovnice marketingu přerovského magistrátu Jana Pivodová. Na každém místě najdou účastníci soutěže v krabici drobný dárek, který si mohou odvézt – a také arch, kde by měli zanechat svůj podpis. K cíli je povedou nejen souřadnice, ale i indicie, které napoví, kde mají hledat.

Soutěž – určená rodinám s dětmi, ale i jednotlivcům – bude ukončena v poslední den Evropského týdne mobility, tedy v sobotu 22. září. Informace, které je nasměrují k přihlášce, najdou zájemci na stránce portálu www.prerov.eu.


KoloCaching

Pravidla této hry jsou jednoduchá. Zaregistrujte se přes on-line formulář, vezměte kolo a vyrazte sami, s rodinou nebo s kamarády hledat poklady, které jsme ukryli na tři místa. Jeden poklad najdete v Přerově, další dva v místních částech. Podívejte se pod kámen, hledejte v korunách stromů… nebo třeba v jejich dutinách.

Akci nazvanou KoloCaching vyhlásil od 16. do 22. září přerovský magistrát u příležitosti Evropského týdne mobility. Registrace účastníků probíhá od 3. do 13. září přes on-line formulář. Hra je založená na veřejnosti známém geocachingu, v rámci něhož nadšenci hledají takzvané kešky – poklady.

K cíli účastníky hry povedou nejen souřadnice, ale i indicie, které napoví, kde mají skryté poklady hledat. Na každém místě najdou účastníci soutěže v krabici drobný dárek, který si mohou odvézt – a také arch, kde by měli zanechat svůj podpis.

Soutěž – určená rodinám s dětmi, ale i jednotlivcům – bude ukončena v poslední den Evropského týdne mobility, tedy v sobotu 22. září.

Jak se zapojit do hry

  1. Zaregistruj se přes online formulář (3. – 13. září 2018)
  2. Na uvedený e-mail obdržíš souřadnice a indicie, kde přesně kešky hledat (15. září 2018)
  3. Vezmi kolo nebo vyraz pěšky na uvedené souřadnice (16. – 22. září 2018)
  4. Podrobnější popis místa – indicie – ti napoví, kde konkrétně hledat
  5. Najdi krabičku
  6. Podepiš se do podpisového archu, který je v krabičce a vezmi si jeden předmět z krabičky
  7. Vrať krabičku přesně tam, kde si ji našel

a můžeš pokračovat k dalšímu pokladu.


Zdroj: www.prerov.eu

Comments( 2 )

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..