Zajistěte našim dětem bezpečnější cestu do školy. Tento apel poslali rodiče dětí ze Základní školy Svisle na přerovský magistrát. Upozornili úředníky, že školáci musejí při cestě za vzděláním projít exponovaný přechod, kde se v minulosti stalo několik dopravních nehod. „Podle našeho názoru hrozí dětem – vzrůstově menším než stojící vozidlo – nebezpečí, vyplývající z nedostatečnosti rozhledových úhlů, zapříčiněné vozidly stojícími hned za přechodem,“ stálo v dopise. Úředníci jim dali za pravdu. Ještě před začátkem školního roku, konkrétně od 20. do 28. srpna, proto dojde v ulici Svisle k dopravním úpravám.

„Před přechody budou na vozovku umístěny piktogramy, které upozorní řidiče na zebru, kterou využívají především děti. Instalovány tam budou rovněž svislé dopravní značky, poukazující na zvýšený pohyb chodců,“ uvedl Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu. Na silnici přibude rovněž zákazová značka, která řidičům sdělí, že již nebudou moci  parkovat na silnici před autobusovou zastávkou. „Odborníci totiž tuto část komunikace vyhodnotili jako kolizní místo, které je nebezpečné jak pro parkující řidiče, kteří tu vstupují přímo do vozovky, tak i pro projíždějící šoféry. Je nám líto, ale řidiči si budou muset najít nová místa k parkování,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Připomněl, že nová úprava by měla zlepšit situaci i řidičům autobusů, kteří při výjezdu z autobusové zastávky zajíždějí do protějšího jízdního pruhu a musejí mnohdy dlouho vyčkávat, než projedou vozidla v protisměru.

V ulici Svisle přibude poslední srpnový týden ještě jedna úprava, která má místo udělat bezpečnějším. Část komunikace, která začíná u baru U Medvídka a končí před někdejším Telecomem, bude kvůli lepší přehlednosti nově jednosměrná.

zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..