Do kašny v ulici Pod Valy se po osmi letech vrátila voda. Naposledy toto vodní dílo – které zdobí sousoší ženy s dětmi – bylo funkční 10. srpna roku 2010. Pak začala vana propouštět vodu, trysky se ucpaly a fontána přestala sloužit svému účelu. Letos se zástupci Technických služeb města Přerova rozhodli, že nefunkční kašnu opraví. Voda se v ní poprvé objevila ve středu 8. srpna.

„Do tělesa vany jsme dali bazénovou fólii. Následně jsme vyměnili všechny rozvody vody – byly pozinkované a nyní jsou v nerezovém provedení, stejně jako trysky. Opravou prošlo i čerpadlo,“ řekl jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Rekonstrukce přišla zhruba na 300 tisíc korun.

Kašna v ulici Pod Valy je jednou z pěti přerovských fontán. Postavena byla v roce 1990 a jejím autorem je akademický sochař Bohumil Teplý. Kašna je součástí panelového sídliště – výhled odtud je ale i na městkou památkovou zónu, jejíž součástí jsou hradby a zámek.

 

Zdroj: www.prerov.eu  / Foto: Kašna v ulici Pod Valy je opravená. V současném rozhicovaném Přerově chladí město ještě i kašna na Masarykově náměstí, v ulici Komenského, dále pak v parku Michalov a před Přerovankou v ulici Kratochvílova.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..