Přesně za týden začnou v Přerově tradiční svatovavřinecké hody. Jaký program letos nabídnou?

V pátek 10. srpna v pět hodin odpoledne se Galerie města Přerova promění v místnost plnou vzpomínek – zahájena tu totiž bude výstava Academic Jazz Band, která provede návštěvníky šedesátiletou historií této známé přerovské kapely. Ve stejný čas začne na pódiu na Masarykově náměstí hrát skupina Arrhythmia, v sedm hodin ji vystřídá Jaroslav Wykrent s In Blue a v devět to „rozbalí“ Katarína Knechtová.

V sobotu 11. srpna v deset dopoledne čeká na návštěvníky koncert tradiční přerovské kapely Synkopa, dvě hodiny po poledni zahraje Imperio, ve čtyři je naplánován koncert borců z Maxim Turbulenc a v šest odpoledne vystoupí na pódiu před radnicí další tradiční kapela z Přerova Re-Vox. Hlavní program začne úderem osmé hodiny, kdy na náměstí odstartuje komponovaný program k 100. výročí republiky, který se stanou jakousi procházkou minulostí – jazzové či swingové melodie zahraje Academic Jazz Band, současně čeká na návštěvníky historická módní přehlídka a atmosféru zpříjemní výstava historických vozidel. V deset večer pak nebe nad Přerovem rozzáří hodový ohňostroj, který ukončí sobotní program.

V neděli 12. srpna se přihlásí o slovo hlavní program svatovavřineckých hodů. Dopoledne bude na Masarykově náměstí hrát cimbálová muzika Primáš, přibližně o čtvrt na jedenáct odtud vyjde historický průvod, který projde městem a zastaví se na Horním náměstí, kde přímo pod zámkem rozprostřou své stánky prodejci v dobových kostýmech. Kromě nabídky řemeslných výrobků se návštěvníci mohou těšit, že tu vytasí své meče šermíři a k vidění budou i žertovné divadelní kousky skupiny Anima Historica. Žít ovšem bude nejen Horní náměstí, ale i to Masarykovo, kde od dvou hodin startuje hudební pořad Legendy se vrací, od čtyř pak Speciál Věry Špinarové a program zakončí o půl sedmé koncertem Janek Ledecký s kapelou. Svůj program bude mít po celý den i kostel svatého Vavřince, kde ráno čeká na věřící mše svatá, odpoledne prohlídka s výkladem a navečer koncert kapely Entuziasté.


Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..