V příštím roce se má v Dluhonské ulici v Přerově začít stavět nová, pětiramenná okružní křižovatka. Platit ji bude Ředitelství silnic a dálnic – navazující trasy pro pěší a cyklisty by ale měly být v režii Přerova. Radní už souhlasili s tím, že by z kasy města mohlo jít do nových chodníků a cyklostezky 567 tisíc korun. Hlasovat o záměru budou ještě zastupitelé.

Okružní křižovatka elipsovitého tvaru se má stavět v letech 2019 – 2020. Bude mít pět ramen s výjezdy do ulic Tržní, Polní a Dluhonská, samostatný výjezd povede i do areálu Celního úřadu, v rámci stavby je navržen rovněž nový příjezd ke garážím za náhonem Strhanec. Podél rondelu má být i stezka dlouhá 118 metrů, která bude sloužit k bezpečnému přejezdu jak lidem jedoucím na kolech, tak i pěším. „Na jedné straně chceme nechat stávající chodník rozšířit na čtyři metry, aby tam byl umožněn nekolizní pohyb chodců i cyklistů. Bude vydlážděný a uložený do pískového lože,“ řekl primátorův náměstek Pavel Košutek. Připomněl rovněž, že platná legislativa neumožňuje, aby Ředitelství silnic a dálnic financovalo nové stezky, takže pokud bude město trvat na chodníku pro smíšený provoz, musí jej i zaplatit. Zastupitelé budou o záměru hlasovat v srpnu.

Stavba okružní křižovatky, která má přijít na necelých 30 milionů korun, má pro dopravu v Přerově strategický význam. Bez ní se totiž nedá realizovat plánované mimoúrovňové křížení v Předmostí a tedy ani vnitřní průtah městem.

Zdroj: www.prerov.eu / Foto: Na snímku je křižovatka ulic Dluhonská, Polní a Tržní. Právě v těchto místech má vzniknout rondel, který by měl udělat toto místo bezpečnější.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..