Hudební léto na hradbách je již je v plném proudu. Po dvou prolozích a originálním zahájení festivalu benátskou nocí na řece Bečvě, máme za sebou už také první „obvyklý“ koncert. Ten minulé úterý obstarali muzikanti brněnského Urbandu. Co jediný přerovský open air festival nabídne zítra (a zbylých osm úterků), se dozvíte v našem článku.

Osm úterků znamená osm kapel – již zítra 10. července se tradiční prostor hradební stage rozezní balkánskými melodiemi, které přiveze česko-srbské uskupení Avlija. Muzikanti se dle informací organizátorů chystají vtáhnout návštěvníky do víru cizokrajné hudby mimo jiné tím, že rozdají texty některých svých písní a zájemce naučí tradiční balkánský lidový tanec kolo. Součástí tohoto hudebního úterku bude i fotografická soutěž, jejíž přesné podmínky by měly být k nalezení na Facebooku festivalu.

Doprovodných akcí podobného typu se bude v průběhu dalších dní konat celá řada. Z těch ryze bohulibých lze zmínit podporu dárcovství krve na Hematologicko-transfúzním oddělení přerovské nemocnice vyhlášené pod rýmovaným heslem „Ráno krev, večer zpěv“. Oč přesně jde vysvětlil ředitel festivalu Pavel Ondrůj: „každý prvodárce, který jákekoliv úterý až do konce prázdnin přijde darovat krev do přerovské nemocnice, obdrží vstupenky pro 2 osoby na podzimní představení v Městském domě dle vlastního výběru.“

Ke kompenzaci úbytku životadárných tekutin lze jistě doporučit též stánek s občerstvením, jenž by měl být v provozu každý úterní koncert po pravé ruce sochy Neptuna.

Nábřeží nad Spálencem se rozezní ve stejném režimu jako minulé léto – tedy každé prázdninové úterý od 19 hodin. K slyšení by měl být mimo jiné jazz pop, alternativní big beat, řecké či indické melodie, alé také jihoamerické flamenco. 28. srpna Hudební léto na hradbách uzavře vystoupení Dani Robinsona v hendrixovském stylu.

Pořadateli festivalu jsou stejně jako vloni Nadační fond Blues nad Bečvou a Kulturní a informační služby města Přerova. Vstupné na všechny koncerty je dobrovolné.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..