Praha, Jablonec nad Nisou a Vyškov hostil letos účastnice republikových soutěží moderních gymnastek v kategoriích výkonnostní linie kombinovaného programu a vrcholové linie volného programu. Přerovský klub TJ Spartak reprezentovalo nadmíru úspěšně sedm závodnic, které si odvezly nejlepší osobní umístění jejich gymnastické kariéry včetně zisku medailových umístění.

Oddíl TJ Vodní Stavby Praha se zhostil pořadatelství Mistrovství České republiky v kombinovaném programu, kde závodnice v jednotlivých kategoriích předvedly ve dvojboji jednu povinnou a jednu volnou sestavu s předepsaným náčiním. Na startu se sešlo v pěti kategoriích 90 závodnic, které byly rozděleny do družstev dle regionu. Ve dvojboji bez náčiní a se švihadlem předvedla desetiletá Monika TOMEČKOVÁ vyrovnaný výkon v obou sestavách a obsadila celkově pátou příčku. Dvanáctiletá Denisa KARASOVÁ ukázala nejlepší míč závodního pole, sestava s obručí byla solidní, dvě desetiny dělily závodnici od medailové příčky, obsadila pátou pozici. V I. kategorii gymnastky předvedly stuhu a kužele. Třetí nejlepší ohodnocení v kuželích nestačilo díky hrubé chybě ve stuze Stele DOČEKALOVÉ k místu na stupních nejvyšších, ale nejmladší závodnice v této kategorii rozhodně zanechala velmi dobrý dojem a osmým místem získala nejlepší výsledek své individuální gymnastické kariéry. V soutěži družstev Severomoravská oblast získala 11 a 13. příčku.

Ve vrcholové linii volného programu vybojovaly postup tři závodnice, kadetka mladší, kadetka starší a dorostenka. Předepsané sestavy ve dvou sestavách ukázaly všechny závodnice, které se probojovaly na start vrcholné domácí soutěže, do finálové části postoupila nejlepší šestnáctka, která si rozdala na koberci boj o tituly nejvyšší. Nejlepší republikové dorostenky se sešly na závodní ploše oddílu SK Traska Vyškov. Sára ZBOŽÍNKOVÁ prošla úspěšně kvalifikačním sítem v sestavě obručí a kužely, volný míč s drobnými nedostatky stačil na pěknou třináctou pozici z dvaadvacetičlenného startovního pole. Sára předvedla bojovný výkon a v současnosti ukázala své maximum.

TJ Sokol Jablonec nad Nisou hostil v Městské sportovní hale nejlepší kadetky. V sobotu nastoupilo 40 mladších kadetek v kvalifikaci se švihadlem a míčem. Pro přerovskou desetiletou závodnici Elišku ZBOŽÍNKOVOU byl start na republikové úrovni v individuální soutěži premiérou, zhostila se ho velmi dobře a o čtyři desetiny jí unikla finálová část, obsadila 20. místo. V neděli kadetky starší bojovaly v nervózní atmosféře v kvalifikaci o postupující pozice v sestavách se stuhou a s kužely.

Přerovská závodnice Kateřina VAŘÁKOVÁ předvedla bez zaváhání svou stuhu, své oblíbené kužele bohužel předvedla se třemi zaváháními. Přesto postupovala do finále z přední pozice a koncentrovaným výkonem v obruči nenechala nikoho na pochybách, že celková čtvrtá pozice ve víceboji putuje do Přerova, stříbro za obruč a bronz za stuhu po zásluze patří po třech čtvrtých místech na republikových soutěžích v minulých sezónách Katce oprávněně. Zúročila tak své devítileté působení v gymnastickém oddíle a získala TOP umístění na republikové úrovni. Trenérský tým pracoval v celém roce v tomto složení: Ivana Bořutová, Martina Jemelková, Naděžda Švrčková, Iva Otáhalová, choreografka Alice Otáhalová a baletní pedagožka Lucie Roháčková.


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..