Modernizace scénického osvětlení se dočká Městský dům, který je největším kulturním stánkem Přerova. Odborná firma ve velkém sále demontuje v průběhu léta zastaralé zařízení, které vymění za nové digitální osvětlení. Městskou kasu tato novinka přijde na milion a půl – a na dalších 120 tisíc přijde projekt.

„Současné osvětlení pódia pochází z poslední rekonstrukce, která je datována léty 1988 až 1992 – a už neodpovídá současným požadavkům. Využijeme letních divadelních prázdnin právě k této výměně,“ nastínil náměstek přerovského primátora Petr Měřínský. Světelná technika je v současné době instalována v prostoru hlediště na portálových tyčích, další reflektory jsou umístěny na portálové lávce. K nasvícení jeviště pro boční osvětlení ze sálu slouží reflektory na horizontálních konzolách pod balkony. V zadní části balkonu je kabina osvětlovače s oknem, v levé části je rozvodna.

„Stávající světelný pult bude vyměněn – některé komponenty jsou už nefunkční. Nad kabinou osvětlovače a nad rozvodnou budou instalována dvě nová svítidla a proběhne kompletní výměna kabeláže vedoucí z rozvodny do kabiny osvětlovače,“ popsal Jaroslav Macíček – ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova, které Městský dům provozují.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..