Přerovský pivovar Zubr opět po čase přivítal milovníky dobrého piva a kvalitní hudby. Branou Zubrfestu 2018 prošlo v sobotu 16. června více než 5 000 návštěvníků, kteří si v areálu pivovaru vychutnali přes dvacet tisíc půllitrů piv Zubr a hudbu ze dvou hudebních stage. Hned na úvod byl k vidění přerovský zpěvák Pavel Novák, jeho jmenovec pak pro změnu obstaral úplný závěr, když odpálil působivý ohňostroj.  Na pódiích se vystřídala celá řada populárních českých a slovenských interpretů v čele s Martou Jandovou, Horkýže Slíže, Vypsanou fiXou nebo Desmod. Prostor dostali ale také muzikanti méně známí či lokální.

„Zubrfest je již tradicí, která pro mě osobně vždy odstartuje pohodové letní období. Proto mě těší, že se celý festival rok od roku posouvá a nastavuje si stále vyšší laťku. Atmosféra pivovaru, který se zaplní tisíce lidmi, je jedinečná. Bylo vidět, že se lidé dobře baví a my jsme vždy rádi, když můžeme naše fanoušky u nás přivítat. I proto jsme se rozhodli, že k Zubrfestu a dubnové oslavě narozenin přidáme letos akci novou, a to Dočesnou se Zubrem, která 1. září poprvé proběhne také přímo v pivovaru,“  uvedl Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Zubrfest tento rok poprvé nabídl možnost zakoupení vstupenky online, a přilákal tak návštěvníky nejen z Přerova a jeho blízkého okolí. Na hosty čekaly hektolitry dobrého piva, mezi nimi i Zubr Grand, který je absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2018. Toto pivo pak v průběhu vystoupení rock ´n´ rollového bandu Marcela Woodmana čepoval pivovar přímo z ležáckého sklepa zcela zdarma. Ochutnat však bylo možné kompletní sortiment pivovaru. Na vlastní kůži mohli návštěvníci výrobu piva zažít i při exkurzích, které byly organizovány v rámci doprovodného programu. Nabitý program doplnila Freestyle motocross show s Liborem Podmolem, představení strongmana Jirky Tkadlčíka a autogramiáda hokejistů HC ZUBR Přerov.

I letos byla část výtěžku z festivalu darována na dobročinné účely. Konkrétně na Hematologicko-transfúzní oddělení nemocnice Přerov. „Je to to nejmenší, co můžeme udělat, abychom jim touto cestou poděkovali za jejich záslužnou práci,“ doplňuje Tomáš Pluháček. Dárcovství krve a záchraně lidských životů vzdal Zubrfest hold také oceněním šesti pravidelných dárců krve, kterým odpoledne na chvíli patřilo hlavní pódium.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..