Včera vydal Nejvyšší správní soud rozsudek, kterým zamítl kasační stížnost Dětí Země proti rozsudku Krajského Ostrava – pobočka Olomouc. Proti tomuto rozsudku již nejsou přípustné žádné opravné prostředky.

Děti Země podaly v polovině dubna kasační stížnost – žalovaly Ministerstvo životního prostředí České republiky, které potvrdilo výjimku z ochrany zvláště chráněných živočichů. Město Přerov se do tohoto sporu přihlásilo v roli „osoby zúčastněné na řízení“, Nejvyšší správní soud se sídlem v Brně proto vyzval město k vyjádření ke kasační stížnosti. Primátor Puchalský se soudu k problematice podrobně vyjádřil – a v závěrečném návrhu uvedl, že kasační stížnost považuje za nedůvodnou a navrhuje, aby ji Nejvyšší správní soud zamítl.

„Mimo jiné jsem soudu napsal, že skutečným důvodem podání kasační stížnosti není snaha Dětí Země o ochranu životního prostředí před škodlivými zásahy ze strany investora dálnice D1 0136, ale o maximální možné oddalování zahájení stavby tohoto prioritního dopravního záměru,“ řekl Vladimír Puchalský, kterého dnešní rozhodnutí Nejvyššího správního soudu potěšilo.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..