V okrajové části Přerova pokračuje budování dvou na sebe navazujících Dluhonských mostů, které se klenou nad železniční tratí a slouží jako silnice vedoucí do místní části Dluhonice. Menší z mostů nad kolejemi, který byl už v únoru odstraněn, nahradí v noci ze soboty 7. na neděli 8. dubna nová nosná ocelová konstrukce. „Stavba mostu nad tratí Přerov – Česká Třebová bude zahájena v souladu s plánem železniční výluky v sobotu v 18 hodin – a bude probíhat do nedělní páté hodiny ranní. Montáž začne položením dvou hlavních nosníků, které budou spojeny příčnými díly šroubováním,“ informovala Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Dluhonské mosty, které byly v havarijním stavu, převzala stavební firma vloni v listopadu – a zavázala se, že do roka tu postaví nové mostní konstrukce, které budou sloužit nejen autům, ale díky větší šířce i chodcům. „Očekáváme, že v červenci bude ještě sejmut druhý most, který se klene nad železniční tratí Přerov – Bohumín. A na podzim tu bude opět ukotvena nová konstrukce,“ doplnila Ivana Pinkasová. Celá akce přijde město Přerov na 90 milionů korun včetně DPH, z toho Státní fond dopravní infrastruktury zaplatí 78 milionů 721 tisíc korun.

Zdroj: www.prerov.eu Foto: Vloni na podzim stavebníci převzali dva Dluhonské mosty (na snímku). Letos v zimě zbourali jeden most, na jaře postaví nový, v létě zbourají druhý most – a na podzim postaví nový. Tak jednoduše jde popsat harmonogram prací.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..