Vyžádali si ji senioři z pečovatelského domu.

Novou autobusovou zastávku si na přerovské radnici vyžádali obyvatelé Domu s pečovatelskou službou v Předmostí. „Potřebovali zkrátit docházkovou vzdálenost, neboť nejbližší zastávku měli až v Hranické ulici. Jejich požadavek jsme uznali a zastávku ve Sportovní ulici ještě letos v létě postavíme,“ uvedl přerovský primátor Vladimír Puchalský. Přípravné práce už začaly – zástupci města v minulých dnech podepsali smlouvu se stavební firmou, která zastávku pro cestující za 676 tisíc korun postaví, a to do padesáti dnů od zahájení prací.

„Počítáme s tím, že samotné práce začnou v pondělí 4. června. Do té doby bude muset být přeložen jeden sloup veřejného osvětlení a nutná je i přeložka podzemního vedení. Tyto práce přijdou na 70 tisíc korun,“ připomněla Irena Šikulová z přerovského magistrátu. Nová zastávka bude umístěna na jízdním pruhu za křižovatkou s ulicí Tyršova – ve směru ke křižovatce s ulicí Popovická. Autobusové stanoviště bude uděláno z drobné žulové kostky, součástí stavby je dlážděné nástupiště se zastávkovým přístřeškem.

V Přerově je 83 autobusových zastávek a nová nástupní místa pro cestující se budují jen výjimečně. V plánu jsou do budoucna například dvě nové zastávky v Dvořákově ulici, rovněž naproti krytému bazénu na Kopaninách by měla vzniknout trvalá zastávka, která nahradí tu dočasnou.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..