Plánovaná oprava silnice v Kratochvílově ulice se blíží. Komunikace, která se nachází v samotném centru Přerova, se začne rekonstruovat v pondělí 30. dubna – a do 30. září by měla být propadající se vozovka z žulové kostky předlážděna. Rekonstruovat se bude po částech, takže v některých fázích oprav bude ulice částečně průjezdná.
Opravovaný úsek začíná za přechodem pro chodce v křižovatce ulic Komenského a Kratochvílova – a končí u budovy Městského domu v křižovatce ulic Kratochvílova, Bratrská, Masarykovo náměstí. Z hlediska jízdního uspořádání nedojde po opravě komunikace k žádné změně.
Vzhledem ke stanovené technologii pokládky žulových kostek – kdy povrch nesmí být před vyzráním betonového lože zatížen vozidly – si oprava vyžádá delší úplné uzavírky. Ty budou členěny na tyto tři etapy:

I. etapa – od 30. dubna do 10. června
V první etapě bude  uzavřen úsek  od ulice Komenského až k vjezdu do jídelny DIDA. Vjezd vozidlům  do Kratochvílovy ulice  bude  umožněn  z Bratrské ulice – a  to  až  k parkovišti před  Přerovankou.
II. etapa  – od 11. června do 29. července
V druhé  etapě  bude  Kratochvílova  ulice uzavřena v úseku  od  vjezdu do  jídelny DIDA až za  vjezd  ke  kostelu  svatého Vavřince. Povolen  v tomto úseku  bude jen vjezd  vozidlům stavby.
III. etapa – od 30. července do 30. září
Ve  třetí etapě se bude dokončovat předláždění  křižovatky komunikace  ulic Bratrská a  Kratochvílova. Provoz automobilové  dopravy  bude  umožněn  do  Kratochvílovy ulice  z ulice Komenského – ale  jen  do ulice  Kainarova.

O důvodech a způsobu opravy Kratochvílovy ulice jsme informovali v této zprávě.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..