Přerov – Motoristické fanoušky z Přerova a širokého okolí zvou pořadatelé AUTO KLUBU PŘEROV – město v AČR již příští týden, na přerovskou Rokli. V neděli 29. dubna se zde na tradičním závodišti, které pamatuje i slavné závody Mistrovství světa, koná Přebor Moravy v motokrosu. Motokrosové závody, zde byly k vidění naposledy v roce 2015, jelikož v posledních letech musely být z důvodu velké nepřízně počasí (přívalové deště, vyhlášen 3. povodňový stupeň) zrušeny. Letošní závod je proto spojen s ještě větším napětím a očekáváním, než je obvyklé. Dorazit by mělo na 200 jezdců. Pro srovnání, v roce 2014 byla rekordní účast 220 závodníků. Největším lákadlem je přislíbená účast jezdců zvučných jmen, jakými jsou Martin Žerava a Martin Krč.

Martin Žerava – 44letý rodák ze Šternberka žijící v Prostějově je dvojnásobný mistr světa ve třídě veterán a mnohonásobný mistr republiky. Martin Krč – šternberský talent českého motokrosu, který letos v květnu oslaví 22 let. V první letošní rozjížďce Mistrovství republiky třídy MX2 obsadil jako nejlepší Čech druhé místo, v Mistrovství Slovenska vyhrál obě rozjížďky ve třídě MX 1, a je tedy vedoucím jezdcem šampionátu. Letos nás bude reprezentovat hned na několika závodech seriálu Mistrovství světa. Diváci se tak mohou při nedělních závodech těšit na 12 hromadných startů ve třídách Hobby, MX 2 junior + 125 2-takt, tř. 65 ccm a 85 ccm, 3 kategorie veteránů a vrcholem bude závod tříd MX1 a MX2.

Tréninky začínají v 8 hodin, start prvního závodu je naplánován na 12.40 hod. Vstupné je 100 Kč, děti a důchodci zdarma. Občerstvení zajištěno, srdečně zvou pořadatelé.

FB událost zde.


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..