Přerov – Velké drama přinesl závěr základní části letošního ročníku extraligy žen ve volejbale. Přerovské Zubřice bojovaly do posledního kola nadstavbové části s rivalem se Šternberka o poslední postupové místo, které se jim nakonec podařilo urvat.

Šternberk zajížděl v posledním kolem na horkou půdu pražského Olympu, kde potřeboval k jistotě postupu urvat minimálně bod. Zápas se jim však nepovedl, když jednoznačně prohrály 3:0 a hodily tak přerovským volejbalistkám osud postupu do svých rukou, které se představily na palubovce posledního Fénixu Brno, a aby postoupily do vyřazovacích bojů, musely nutně zvítězit za 3 body.

Průběh zápasu popsal na stránkách www.volejbalprerov.cz Karel Tichý:

„Začátek prvního setu se domácímu týmu nepodařil. Přerovské hráčky si vedly lépe jak na saku, tak na servisu. Domácímu týmu se nedařilo podání, ale i tak hru průběžně dorovnával. Hostující celek si vedl lépe a odnáší si první set za stavu 17:25. Ve druhém setu byla hra dlouho vyrovnaná, oba týmy se rvaly o každý bod. Až v poměrně vyrovnané koncovce si hosté vybojovali další set. V posledním setu se domácí hráčky bojovaly o každý bod. Hra domácího týmu se zlepšila zejména na saku, avšak přerovské holky si i přesto odvezly v napínavé koncovce i poslední set za stavu 25:23.“

Přerovské volejbalistky tak nabídnutou šanci využily všemi deseti a můžou se tak těšit na čtvrtfinále play – off s největším favoritem na celkové vítězství týmem Prostějova. První utkání se odehraje v Prostějově 17. 3. od 17:00, přerovští fanoušci se můžou těšit minimálně na druhé utkání série, které se odehraje v místní Městské sportovní hale v úterý 20. 3. od 18:00.

Přikládáme i videopozvánku, kterou natočily samotné hráčky:

https://www.facebook.com/volejbalprerov/videos/2035925879954344/

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..