Právě v těchto dnech jedou své snowboardové disciplíny ženy – olympioničky v dalekém jihokorejském Pchjongčchangu. My bychom se však rádi vrátili ještě o dva týdny zpátky na zimní Olympiádu dětí a mládeže, abychom alespoň drobně připomněli povedený výkon přerovské snowboardistky Petry Bártové, která pro barvy Olomouckého kraje získala bronzovou medaili v disciplíně slopestyle.

Již VIII. hry zimní Olympiády dětí a mládeže se konaly ve dnech  28. ledna – 2. února 2018, tentokrát na území Pardubického kraje. Tato akce je pořádána Českým olympijským výborem každé dva roky a střídá se s letní Olympiádou dětí a mládeže (ta se koná vždy v lichých letech – poprvé v roce 2003). Přerovská žákyně Gymnázia Jakuba Škody, Petra Bártová, byla nominována, aby reprezentovala Olomoucký kraj ve snowboardových disciplínách. V závodu slopestyle předvedla na překážkách dvě naprosto čisté a vyrovnané jízdy.

Se svým bodových hodnocením skončila na třetím místě a získala tak pro Olomoucký kraj bronzovou medaili. V následujících týdnech bude Petra pokračovat dalšími snowboardovými závody v rámci Českého poháru, na kterých závodí již tři roky. Petru Bártovou, stejně jako všechny další čtyři medailisty z Olomouckého kraje čeká ještě přijetí a ocenění u hejtmana Ladislava Oklešťka a náměstka pro sport Františka Jury. Gratulujeme!

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..