Do konce března musí majitelé psů zaplatit za svého čtyřnohého přítele povinný poplatek do kasy města, který zůstává na stejné úrovni jako v předešlých letech. Na změnu ale letos narazí ti majitelé psů, kteří jsou osvobození od poplatků. Zatímco v minulých letech platilo jejich osvobození od platby na dobu neurčitou, nově musejí každý rok svou žádost obnovit. Na webových stránkách města je ke stažení formulář, který musejí vyplnit – a zaslat nebo zanést na odbor ekonomiky přerovského magistrátu. A za rok si tento krok zase zopakují.

„Opatření se týká držitelů průkazek ZTP/P nebo ZTP, nárok má i držitel psa, který má složeny zkoušky canisterapie či záchranářské zkoušky. Platí to i pro majitele psů, kteří jsou vedeni v honební knize daného mysliveckého spolku,“ vysvětlila Stanislava Bartoníková z přerovského magistrátu. Zdůraznila, že kdo žádost ani po výzvě úředníků do konce března nevyplní, zanikne mu na kalendářní rok nárok na osvobození – a bude nucen platit běžnou sazbu.

V Přerově a jeho místních částech se tato možnost týká zhruba 250 poplatníků. Ostatní jsou povinni uhradit poplatek za svého psa – který se pohybuje od 200 do 1000 korun – do konce tohoto čtvrtletí.

ikona souboruOZNÁMENÍ NÁROKU NA OSVOBOZENÍ OD MÍSTNÍHO POPLATKU ZE PSŮ PRO ROK 2018

Zdroj: www.prerov.eu Foto: K poslednímu prosinci loňského roku žilo v Přerově a jeho místních částech 3962 psů. K tomuto datu uhradili jejich majitele v rámci poplatků 1 455 523 korun.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..