Ostrůvek ze staré dlažby, který zůstal na nově vybudované cyklostezce na Velké Dlážce, vypadá jako špatný vtip projektanta či investora. I kolemjdoucí se pozastavují nad tím, proč je čerstvě položená stezka ze zámkové dlažby na třinácti metrech přerušena desítky let starou šedou dlažbou. Zástupci města Přerova vysvětlují, že právě tento pozemek před hotelovým domem Strojařem se jim v době zahájení stavby nepodařilo – ani po třinácti letech od podání žádosti – od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových získat. A protože nechtěli stavbu připravit o dotaci, zahájili ji – i když věděli, že stezku v první fázi připraví o plynulost. Teď už se ale s úřadem domluvili a další kroky by měly vést k bezúplatnému převodu pozemku do majetku Přerova.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových dořešil věcná břemena, která bránila převodu pozemku v minulosti, a zároveň obdržel i potřebné stanovisko silničního správního úřadu. „V současnosti probíhá v souladu se zákonem nabídka pozemku ostatním státním institucím. Pokud o něj žádná z nich nepožádá, bude Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových navrhovat bezúplatný převod na město Přerov, neboť jsou k němu splněny zákonné podmínky,“ informoval přerovský primátor Vladimír Puchalský, který nepříjemnou záležitost řešil s úředníky přímo v Praze – na adrese Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Podle něj je reálné, že do jara bude pozemek patřit Přerovu – a dělníci se budou moci do dostavby chybějícího úseku pustit.

Nová cyklostezka v délce půl kilometru propojí cyklistům střed města s ulicemi Velká Dlážka a Lipnická. Začíná u kruhového objezdu u hotelového domu Strojař a skončí u pobočky městské knihovny, později bude napojena až do Předmostí. Cyklostezka je široká dva a půl metru, chodník vedle má tři metry. V části trasy je chodník od trasy po cyklisty oddělen pásem trávy. Stavba, která začala v říjnu a ukončena by měla být do Vánoc, přijde město na 6 milionů 200 tisíc korun – Přerov má ale šanci získat dotaci z ITI až do výše 90 procent uznatelných nákladů.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..