Druhá adventní neděle přinese na přerovské Horní náměstí zábavu dětem. Na jarmarku pod lípami pro ně bude nachystáno několik stanovišť, která je provedou adventní cestou. Děti se budou nejen dozvídat o vánočních zvycích a tradicích, ale i soutěžit. Když obejdou kolečko o devíti stanovištích a získají do kartičky všechna razítka, dostanou od pořadatelů drobnou pozornost. Organizátoři akce, která začíná v devět hodin ráno a končí ve dvě odpoledne, upozorňují, že nepůjde o klasický prodejní jarmark, ale o dětský – zážitkový.

„Děti budou například lovit z kádě rybky, čeká je tradiční pouštění lodiček ze skořápek, mohou si vystřihnout vločku, udělat baňku, máme pro ně připraveno krájení jablek, hádat budou pohádku a chystáme se je vyzkoušet i z vánočních pranostik,“ řekl pořadatel akce Petr Ilgner ze společnosti RK Invest. Tato akce naváže svým charakterem na Ježíškovu dílnu, která je od druhého prosincového dne pod vánočním stromem a děti si tam mohou vyrábět vánoční dekorace či dárky. Kromě toho se mohou všichni návštěvníci těšit třeba i na ukázku práce uměleckého kováře, jehož výheň se stane součástí akce. „Na místě budu od desíti hodin ráno vyrábět drobnosti, aby děti měly představu, jak vypadá kovářské řemeslo. Vezmu sebou i pár věcí na prodej, kdyby měl někdo zájem koupit si u mne třeba dárek,“ konstatoval umělecký kovář Daniel Skala.

Na Horním náměstí bude rovněž pro zájemce otevřena Galerie města Přerova, která také přichází s nabídkou prodeje vánočních ozdob a dekorací. „Ke koupi tu máme například ručně háčkované ozdoby či skleněné vánoční ozdoby, o které je velký zájem. Kromě toho mohou návštěvníci v mostním oblouku vidět vyřezávaný betlém,“ nastínila vedoucí galerie Lada Galová. A nabídku pro děti i dospělé má i zámek, kde byla v neděli 3. prosince zahájena výstava, která představuje návštěvníkům vánoční lidové zvyky a tradice.

zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..